Barntraning

Träning för barn

Lekfull och allsidig träning

Friskis&Svettis träningsfilosofi grundar sig på att människan är byggd för rörelse och mår bra när hon rör sig. Men det måste vara lustfyllt att röra sig. Endast då förmår vi hålla fast vid den goda vanan. Det handlar inte om att i första hand plocka bort dåliga vanor utan om att lägga till en god vana.
Vår syn på motion och rörelse handlar mer om lust än om måsten. Därför är lekfullhet en självklar ingrediens i all vår träning för barn och unga. Vi tror att om vi tidigt får upptäcka rörelseglädje och får koll på våra kroppar så känner vi rörelselust även som vuxna.

Ingen utslagning

Barn har ett naturligt och spontant förhållningssätt till rörelse och i vår träning för barn och unga skapar vi förutsättningar för det. Vi ser oss som ett komplement till idrottsklubbarna och erbjuder träning utan tävling och utslagning. Träningseffekten av enskilda övningar är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det är kul, utmanande, allsidigt och utvecklande.

Musik och naturlighet

Alla våra barnpass tränar och utmanar naturliga rörelsemönster, motorik, koordination och balans. Träningen utvecklar grundfärdigheter som styrka, stabilitet, uthållighet, rörlighet, hållning och teknik.

Musiken är viktig i många av våra pass. Den ger energi, skapar känsla och motiverar till att röra sig på olika sätt. Barnpassen är oftast något kortare än vanliga pass och har ett omväxlande upplägg som liknar ungas sätt att växla mellan fullt ös och vila. Framför allt är den egna kroppen redskapet i träningen. För de äldre barnen kan enklare redskap användas för att variera innehållet.